Multivitaminer?

Övriga tillskott för fettförbränning som inte är PAGG

Multivitaminer?

Inläggav Anjanas » mån okt 15, 2012 3:32 pm

Vilka vitaminer har ni tagit utöver PAGG? Finns det någon bra multivitamin som täcker intaget av kalcium, kalium och magnesium samt B-vitaminer
som rekommenderas? Och tycker ni att man bör ta extra av något annat eftersom man äter så ensidigt?
Anjanas
 
Inlägg: 3
Blev medlem: ons okt 03, 2012 7:54 am

Re: Multivitaminer?

Inläggav olle » tis okt 16, 2012 1:24 pm

De näringsämnen som vi normalt får i oss är kolhydrater, protein, fett, vitaminer, mineraler. Det är dessa som räknas som livsnödvändiga (kolhydrater är ett undantag). När man går ner i vikt modifierar man intaget av makronutrienterna (kolhydrater, fett och protein) men försöker ha kvar samma intag av mikronutrienterna (vitaminer och mineraler).

Med en reducerad eller ensidig diet kan det ibland vara svårt att komma upp i dagsbehovet av mikronutrienterna och då kan det vara läge att fundera på att ta tillskott för att vara på säkra sidan. Egentligen duger vilken multivitamin/mineraltablett som helst så länge de täcker in dagsbehovet.

Jenny använder sig av Women's Multi från Jarrow, själv tar jag TNT eller NSP från Great Earth. Det gör att vi bägge får i oss dryga dagsbehovet av de flesta viktiga vitaminer och mineraler (inklusive D-vitamin).

Men det brukar aldrig vara tillräckligt med kalcium i mineraltabletterna (tabletterna skulle helt enkelt bli för stora) så där får vi komplettera med kalciumtabletter 2-3 ggr per dag (egentillverkade eller CalMag från Jarrow).

När det gäller kalium så finns det bara i små mängder i tillskotten man kan köpa. Jag tror inte att du kan få dig dagsbehovet av kalium via någon tablett. Vi har löst det genom att salta maten med mineralsalt (Seltin) som innehåller både natrium och kalium./Olle
olle
Site Admin
 
Inlägg: 113
Blev medlem: sön okt 30, 2011 9:32 pm


Återgå till Tillskott - övrigt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron